NET Foundation ondersteunt wereldwijd lokale Bijbelscholen en theologische opleidingen bij de invoering van afstandsonderwijs. Op die manier kunnen meer voorgangers in het desbetreffende land bereikt worden.

Deze lokale opleidingen zijn van groot belang voor de toerusting van voorgangers, daarom noemen we hen: strategische partners. Wij helpen hen door het aanbieden van een digitale leeromgeving, training op het gebied van online didactiek en beschikbaarstelling van cursusmaterialen vanuit het curriculum van NET Foundation. Daarnaast ondersteunen wij de lokale opleidingen met speciale trainingen rondom het gebruik maken van de digitale leervormen en zijn wij een aanspreekpunt voor verschillende problemen die zich online kunnen voordoen.

In de samenwerking is het belangrijk dat de opleidingen Bijbelgetrouw zijn, een daadwerkelijk verlangen hebben om meer voorgangers te bereiken en een stabiele organisatievorm hebben. Daarom heeft NET in elk werelddeel meerdere strategische partners.

Ook werken we samen met regionale koepelorganisaties. Zij organiseren netwerkbijeenkomsten die regelmatig door NET bezocht worden. De afgelopen jaren heeft NET onder andere veel opgetrokken met:

  • Open Doors (OD)
  • Overseas Council International (OCI)
  • Zending Gereformeerde Gemeenten (ZGG)
  • Gereformeerde Zendingsbond (GZB)
  • Global Associates for Transformational Education (GATE)
  • Network for African Congregational Theology (NetACT)

Voor alle vormen van samenwerking rondom de ondersteuning in het online onderwijs geldt dat NET een ondersteunende functie wil hebben. Dit past in de visie om vanuit eigenaarschap te  denken in de lokale context waar NET werkzaam is.

 

Ontvang de partnernieuwsbrief

Uitgelichte projecten

77%

Bereikt tot dusver

Doel: 117.687

Oeganda

Project Oeganda

In sommige steden in Afrika staat bijna op elke hoek van de straat een […]

Lees meer
65%

Bereikt tot dusver

Doel: 19.862

Midden-Oosten

Project Midden-Oosten

De drie opleidingen in Egypte, Israël en de Palestijnse gebieden (Bethlehem) bereiken honderden voorgangers […]

Lees meer

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen over onze Bijbelscholen? Neem gerust contact op met Timon van Doleweerd.