Voorlichter scholen

Je geeft voorlichting op scholen door het verzorgen van gastlessen, evt. gekoppeld aan een actie. Ook ben je bereid indien nodig mee te werken aan acties, zoals bijvoorbeeld een lessenmarathon, om daar een presentatie te verzorgen. Als er mensen vanuit het veld in Nederland zijn, is het mogelijk deze mee te nemen naar de scholen om daar hun eigen verhaal te vertellen. 

In de functie van scholenvoorlichter benader je actief scholen in je netwerk om hen een voorlichting en een eventuele actie aan te bieden.

Voor de voorlichtingen kan er gebruik gemaakt worden van PowerPoints, die we op voorraad hebben. Werk je liever met een eigen PowerPoint, dan is dat uiteraard ook goed. In overleg kun je beschikken over de uitgebreide database met foto’s en filmpjes van het veld.

Er zijn ten behoeve van de scholenvoorlichtingen een aantal lespakketten en een spreekbeurtpakket ontwikkeld. Deze kunnen ingezet, dan wel aangeboden worden aan scholen. Op de site staan ook een aantal onlinelessen, die gebruikt kunnen worden. Ook kan er gebruik gemaakt worden van NETscapekisten (Escaperoom kisten). De tijd die hiervoor nodig is varieert van 15 minuten tot een uur. 

Wanneer het bij scholen mogelijk is, kun je gebruik maken van de NET-bus met VR-experience.

Als voorlichter scholen maak je deel uit van de commissie Voorlichting. Het is ten allen tijde mogelijk om met anderen ruggespraak te houden. 

Terug

Interesse?

Neem gerust contact op met Hanny Roeleveld. Stuur een e-mail of bel.