NET Foundation heeft in Oeganda sinds 2016 goede contacten. Deze zijn ontstaan vanuit het DEL-project, de jaarlijkse Draagt Elkanders Lasten actie gefinancierd door het Reformatorisch Dagblad. Tijdens dit project bleek dat heel veel kerkleiders op geen enkele manier zijn toegerust voor hun taak in de gemeente. De nood is hoog. Daarom heeft NET in Oeganda een studiecentrum opgezet en is de eerste conferentie hiervoor in mei 2019 gehouden. Het bestaande team organiseert de conferenties vanuit het NET Studiecentrum met het NET curriculum. Zo kunnen meer voorgangers bereikt worden.

NET heeft goede contacten en overleg met de Oegandese bijbelscholen KEST en Westminster College. NET is betrokken bij de ontwikkeling van hun cursussen, die gebeurt veelal via bezoeken of Skype en wordt door betrokkenen erg gewaardeerd.

Titus, trainer: ‘Ik behoorde tot de ‘belangrijkste’ stam van Oeganda en kon een carrière in het bedrijfsleven kiezen, maar ik kreeg een roeping van God.’ Voor Titus is Filippenzen 3:7-8 gaan leven, waar het gaat over het verliezen van wereldse zaken, maar Christus winnen.

Userstorie pastor Zakaria

‘Let it be fruitful. Share it with others’

In mei werd een nieuwe groep voorgangers toegerust in Oeganda.  Eén van de aanwezige […]

Lees meer