Met 1,4 miljard inwoners heeft India nog meer mensen dan er opgeteld in Europa en de Verenigde Staten wonen. De meerderheid van de bevolking is hindoe. De oudste kerkelijke documenten stammen uit de derde eeuw, en daarin wordt de apostel Thomas genoemd als de eerste zendeling en kerkplanter. Christenen vormen nog slechts 2,4 procent van de bevolking, tegenover 79.8 procent die hindoe is. De regering van India perkt de vrijheid van christenen behoorlijk in. Het aantal vervolgde christenen in India wordt geschat op twee keer zoveel als het aantal vervolgde christenen in China. In de ranglijst van de World Watch List staat India op de 10e plaats. Enkele tientallen christenen en voorgangers worden er jaarlijks gedood om hun geloof. Operation World ziet het opleiden van kerkleiders op dit moment als de belangrijkste taak voor de gemeente van Christus in India.

Uit onze contacten blijkt dat er nu ‘nog’ vrijheid is om voorgangers op te leiden, dat er nu ‘nog’ vrijheid is om samen te komen. Dit alles laat de urgentie zien om voor het land en de kerk te bidden en om aanwezig te zijn in India om kerkleiders toe te rusten.

NET is sinds 2018 in India aanwezig om te bouwen aan een NET Studiecentrum India. We zijn bezig met het toerusten van voorgangers. We hopen in 2023 ca. 750 voorgangers toegerust te hebben met de 10 cursussen die we aanbieden.