In de loop van 2018 is al op een aantal plaatsen in Ecuador Bijbelse toerusting en onderwijs geboden, namelijk in Esmeraldas, Borbon and Guayaquil. De eerste conferenties hadden als thema “Take care of My sheep” (over de roeping van een voorganger). Net als in Kenia wordt dit onderwijs ook in Ecuador erg gewaardeerd, zoals blijkt uit de reactie van Carlos Caiza:

“Het belang van de cursus over de roeping en taken van een voorganger, was erg groot voor mij. Want het liet me niet alleen zien wat het dienen van God allemaal inhoudt, maar het overtuigde me opnieuw dat dit het belangrijkste is, wat ik op aarde mag doen. In het bijzonder voor mij, zonder twijfel, door Zijn Woord te verkondigen. Tijdens de cursus leerde ik dat dit alleen maar kan, als ik volledig afhankelijk van de wil van God blijf in mijn leven.”

Fabricio Medina is als NET coach en trainer actief bij deze conferenties betrokken. Hij is al jarenlang actief voor NET Foundation én zelf verbonden aan een Ecuadoraanse gemeente. Hij kent de Ecuadoraanse cultuur van binnenuit en is daarnaast bekend en vertrouwd met de cursussen van NET.

‘Ik was zeven en moest geld verdienen om te overleven’

Fabricio Medina groeide op in een omgeving vol van geweld en drugsgebruik. Niets deed […]

Lees meer

Voorganger José heeft een roeping maar weinig Bijbelkennis

José Vicente Malagón Jimenéz (66) is geboren in de stad Guayaquil. José is timmerman, een […]

Lees meer

Manuel in Guayaquil

Manuel wilde het liefst profvoetballer worden. Totdat hij door het Evangelie geraakt werd tijdens […]

Lees meer