Zaterdagavond 20 maart hebben we vanuit NET tijdens een online avond het project Silas geïntroduceerd. Tijdens deze goed bezochte avond die als thema ‘vervulling van jouw roeping?’ droeg, kwamen ca. 550 bezoekers. Tineke van der Waal ging in gesprek met de directeur van NET Raymond Warnaar en ds. Laurens den Butter. Warnaar gaf aan hoe hij zich geïnspireerd weet door het Bijbelboek Openbaring, waarin het gaat over de nieuwe hemel en de nieuwe aarde. Met dit uitzicht voor ogen is het zijn missie om het evangelie over de hele wereld te verkondigen, om zo (menselijkerwijs) de komst van de Heere Jezus te bespoedigen. De stichting ziet zijn opdracht verwoord in 2 Timotheüs 2:2: ‘En wat u van mij gehoord hebt onder vele getuigen, vertrouw dat toe aan trouwe mensen die bekwaam zijn om ook anderen te onderwijzen.’

NET Foundation richt zich met name op voorgangers en evangelisten, om hen toe te rusten. Dat dat nodig is, bleek wel in Cuba. Veel voorgangers die hier naar een lokale bijbelschool gaan, bedienen al zo’n vijf huisgemeenten, voordat ze aan de opleiding beginnen. Niet voor iedereen is echter een opleiding weggelegd. Er zijn ook taxichauffeurs, koelkastmonteurs enz. die ook gemeenten dienen, maar geen opleiding kunnen volgen. Deze mensen hebben de mogelijkheid van online onderwijs. De focus in deze cursussen is steeds drieledig: hoofd, hart en handen. Tijdens deze avond vertelde pastor David Wafula uit Kenia hoe hij in zijn werk deze focus gestalte geeft. In deze video geeft David ons een inkijkje in zijn werk.

Een aantal jaren geleden is het online onderwijs uitgebreid met een zevental studiecentra in de landen zelf. Lokale mensen trainen hier de voorgangers en evangelisten. Er zijn echter meer aanvragen, dan mogelijkheden. Daarom heeft NET het buddyproject Silas opgestart. Gemotiveerde christenen in Nederland studeren online samen met voorgangers in het Zuidelijk halfrond, om zo elkaar te bemoedigen en ook met elkaar te bidden. Meer informatie over dit project kunt u vinden op de website van NET Foundation.

Tijdens deze avond waren er muzikale bijdragen van Thijs Huijser en Maartje en Lieke Kok.

We willen iedereen bedanken voor het kijken. Ook spreken we onze dank uit voor de vele financiële bijdragen en de aanmeldingen voor het project Silas. Mocht u alsnog een bijdrage willen geven, dan kan dat door onderstaande knop.

Hebt u de avond gemist en was u er graag bij geweest, dan is er de mogelijkheid om het terug te luisteren via deze link: online avond gemist.

Uw bijdrage voor de avond