God verandert levens van mensen

Bijbelgetrouwe prediking in Oost-Afrika

Wij zijn dankbaar dat er tijdens de Koersvakanties aandacht is voor het werk van NET Foundation. Waar wij, in Nederland, het voorrecht hebben iedere zondag een Bijbelgetrouwe prediking te horen, is dat in veel landen op het Zuidelijk halfrond niet het geval. In Latijns Amerika, Afrika, in Azië en in het Midden Oosten, waar NET Foundation actief is, zijn veel voorgangers, die het Evangelie graag verder brengen, maar die weinig opleiding hebben gehad. Voor velen is de reisafstand en zijn ook de financiën een probleem. Wij helpen hen met Bijbelgetrouw onderwijs, door hen te bemoedigen en toe te rusten.

Want ‘hoe zullen zij in Hem geloven, van Welken zij niet gehoord hebben? En hoe zullen zij horen, zonder die hun predikt?’ (Rom. 10:14)

En daarom geven we gehoor aan de tekst uit 2 Tim. 2:2, die leidend is voor ons: ‘En hetgeen gij van mij gehoord hebt onder vele getuigen, betrouw dat ook toe aan getrouwe mensen, welke bekwaam zullen zijn om ook anderen te leren.’

Tijdens de Koersvakanties worden er spellen uitgedeeld die speciaal door ons als NET Foundation zijn gemaakt. Spelregels zijn bijgevoegd. Het zou leuk zijn als jullie foto’s hebben, dat er met deze spellen wordt gespeeld dat je die naar ons opstuurt. Dat kan naar voorlichting@netfoundation.nl. Ook andere foto’s van NET gerelateerde activiteiten, spreker enz. kunnen hierheen worden gestuurd. We zullen er een aantal plaatsen op onze/deze website.

Het werk van NET in twee-en-een-halve minuut:

Oproepen vanuit het veld

Kenia: Eric Ngala

Eric Ngala uit Kenia

Lees meer

Kenia: Jenifer Omemo

Jenifer Omemo uit Kenia

Lees meer

Ethiopië: Pim Marijs

Pim Marijs uit Ethiopië

Lees meer

Oeganda: Cate Nattabi

Cate Nattabi uit Oeganda

Lees meer

Zambia: Lawson Limao

Lawson Limao uit Zambia:

Lees meer

Spelletjes

Tijdens de Koerskampen zal er veel met elkaar worden gesport. Er zijn sportieve kampen, waarbij jullie gaan bergwandelen, kanoën, raften, enz. Maar ook zullen er op het kampoord zelf gesport worden. Er zullen spelletjes worden gedaan. 

Zijn de spelletjes die jullie doen anders dan de spelletjes die gedaan worden in Kenia, Oeganda, Ethiopië en Zambia? Ik heb het gevraagd aan de mensen met wie we contact hebben in deze landen. Hieronder zie je drie video’s met spelende kinderen. Twee uit Zambia en één uit Kenia.

Hinkelspel in Zambia

Hinkelspel in Zambia

Lees meer

Spelende kinderen in Kenia

Spelende kinderen in Kenia

Lees meer

Kinderen spelen het spel ‘Stop’ in Zambia

Kinderen spelen het spel ‘Stop’ in Zambia

Lees meer

Voorlichting tijdens de kampen

We komen graag bij jullie langs op het kamp om daar te vertellen over ons werk. Het is alleen praktisch onmogelijk om alle kampen langs te gaan. De -12 kampen worden door ons bezocht. Voor andere kampen kunnen we mogelijk iets betekenen. Mocht er niemand beschikbaar zijn en willen jullie toch een voorlichting hebben, dan kun je iets met onderstaande powerpoint.

In de video hieronder is een powerpoint ingesproken. Deze is niet bedoeld om zomaar af te draaien. Daar is het te saai voor. Maar je kunt er wel gebruik van maken door hem zelf te bekijken en het te gebruiken voor je eigen verhaal bij de powerpoint. Even downloaden.

Powerpoint (zonder stem)

Ingesproken powerpoint Koersvakanties

Ingesproken presentatie Koersvakanties

Lees meer