Wereldwijd voorgangers trainen om op een bijbelgetrouwe manier leiding te geven aan hun gemeenten, dat is waar NET Foundation uit Apeldoorn voor staat. ‘Soms hebben voorgangers geen enkele theologische kennis en verkondigen ze totaal onbijbelse dingen,’ vertelt Raymond Warnaar, de directeur van de organisatie die in 2006 werd opgericht.

‘Soms hebben voorgangers geen enkele theologische kennis en verkondigen ze totaal onbijbelse dingen. Onze centrale visie is om te zorgen dat zoveel mogelijk voorgangers worden toegerust,’ licht Warnaar toe. ‘We maken gebruik van moderne middelen zoals internet, waarbij we proberen om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de lokale context. De voortdurende uitdaging daarbij is om te zoeken naar het punt waarop je dingen overdraagt aan de lokale mensen, die dichter bij onze doelgroep staan.’

Zo begint het interview dat 9 januari jl. is gepubliceerd in De Waarheidsvriend, wekelijkse uitgave van de Gereformeerde Bond. Lees de volledige tekst door het interview hier te downloaden.