Nawa Binda preekt iedere zondag in een kerkje in Zambia. Dat doet hij al jaren. Hij is zeer gedreven en ziet het als een uitdaging om dicht bij het hart van zijn hoorders te komen. Nawa is altijd op zoek om meer te leren, om zo zijn werk zo goed mogelijk te kunnen doen. Zo is hij aanwezig op de conferentie, die pastor Lawson Limao, namens NET Foundation, organiseert in Zambia. Het thema van de conferentie is ‘Caring for God’s flock’ (zorgdragen voor Gods kudde). De inhoud heeft hem geraakt. Dit is het antwoord op de vraag die hem al langer bezig houdt: hoe kom ik dichtbij het hart van mijn hoorders? De nadruk ligt bij deze cursus op het pastoraat in de plaatselijke gemeenten. ‘Dit is wat de werkelijke evangeliebediening is’, zo zegt hij. ‘Het gaat niet om het preken alleen, maar het gaat erom dat we een hart hebben voor de mensen.’ Deze conferentie is volgens hem wezenlijk anders dan andere theologische conferenties die hij ooit bijgewoond heeft. Het is een echte eye-opener. Nawa eindigde zijn getuigenis met: ‘Deze cursus geeft mij honger, zodat ik nog meer wil leren.’

De conferentie vindt plaats in Kabwe, een stad zo’n 120 kilometer ten noorden van de hoofdstad Lusaka midden in Zambia, in de provincie Central. De stad ligt op een hoogte van 1172 meter en telt honderdtachtigduizend inwoners. Het is het eerste officiële bezoek van NET Foundation in Zambia. Misschien een leuk weetje: In Kabwe bevindt zich de oudste mijn van Zambia. Hier wordt lood en zink gewonnen.

Pastor Lawson is hier al geruime tijd bezig met het geven van trainingen aan voorgangers. Het is zijn hoop en gebed dat deze mensen het onderwijs toepassen in hun gemeenten, zodat ze tot zegen mogen zijn en er mensen voor Christus gewonnen zullen worden. 

De vijfendertig studenten op de conferentie komen uit verschillende kerken rondom Kabwe. Ze zijn dankbaar voor de cursussen die ze hebben gevolgd. Behalve voorgangers die leren pastoraat in te zetten in hun gemeenten,  zijn er ook vrouwen aanwezig die bijgeschoold worden voor hun werk in de gemeente, waar ze zondagsschoolwerk doen en verenigingen leiden.