Decadentie ten top. Groter kunnen de tegenstellingen niet zijn. Hoge flatgebouwen, dure auto’s, goed geklede Arabieren. En dan een groep eenvoudige voorgangers uit Azië. We waren in oktober in Dubai om daar voorgangers te ontmoeten vanuit Pakistan, India en Bangladesh. We spreken met hen over de impact van NET Foundation.

Eén van de voorgangers uit India gaf aan hoe hij zowel online als face to face studenten traint. Hij liet in een tekening zien hoe zijn netwerk is uitgebouwd. Ook heeft hij meer dan zeshonderd nieuwe kerken gesticht. ‘Maar ik heb niet gedaan wat ik kon doen. Ik had nog meer voor de Heere kunnen doen’, zei hij terwijl de tranen over zijn wangen liepen.

Tijdens de conferentie kregen alle deelnemers gelegenheid om iets te vertellen over het werk dat ze doen en de impact die ze zien. Een deelnemer aan de online cursussen uit Bangladesh vertelt hoe hij nu zelf mensen traint. Hij is erg actief met het betrekken van nieuwe mensen. Een andere deelnemer noemt het effect van Whatsappgroepen. Zo komt men ook bij hindoes in India veel gemakkelijker binnen dan via fysiek onderwijs. Een eenvoudig middel met grote impact. Anderen ontwikkelen audiolessen, speciaal toegesneden op de eigen context.

We horen voortdurend hoe de mensen in India pro-actief bezig zijn. Men zoekt naar mogelijkheden om het onderwijs dat wij hen bieden door te geven aan de mensen in het veld. Het gaat erom dat we de gemeente zelf bereiken. Dat is impact. De missie van NET Foundation is dat we het geleerde doorgeven. We mogen het niet voor onszelf houden.

De presentaties en momenten van bezinning werden afgewisseld met zang en gebed. Dat is ook iets dat we van onze broeders leren: niets zonder gebed. Zonder gebed geen impact.

Een oase van rust in het steeds voorthollende, decadente Dubai.