‘Onze studenten leven vanuit het geloof en vanuit een relatie met God. De studenten in Bethlehem Bible College (BBC) zijn studenten met een levend geloof. Onze studenten praktiseren en onderhouden hun geloof. En niet alleen dat. Ze dragen het ook uit.’ 

We zijn op bezoek bij het Bethlehem Bible College (BBC), waar we spreken met Bahjat Khader, de coördinator van het online programma en een paar studenten. De studentes vullen aan, wijzend op de muurschildering, waarop een wereldkaart staat, met daarboven geschreven: ‘Pray for the world’: ‘Dat is wat we doen. Bidden voor de wereld. En daarvoor moeten we vol zijn van God. Als we leeg zijn, kunnen we niet uitdelen aan anderen. Pas als we zelf vol zijn van God kunnen we anderen helpen.’ Het straalt ook van hen af. Dit zijn geen loze woorden. Deze twee studenten zijn zussen van elkaar, zeker ook in geestelijk opzicht. Ze willen leven vanuit God en zo tot zegen zijn voor anderen. 

Wat een zegen dat NET Foundation zo deze prachtmensen mag dienen met ons online platform. Zoals ze aangaven zijn de reismogelijkheden voor de mensen in Bethlehem heel beperkt. Online studeren is voor hen een uitkomst. 

Na afloop van dit bezoek gaan we nog even langs bij de Geboortekerk. Net als Jeruzalem, is ook deze Geboortekerk opgedeeld in geloofsgebieden. Er is een gedeelte voor Armeense, voor Orthodoxe en voor Rooms-Katholieke christenen. Op de plek waar de kribbe zou hebben gestaan, komen de drie religies bij elkaar. Een ster op de grond markeert de plek. Het aanraken van de ster zou persoonlijke zegeningen brengen.

We zien een stroom van mensen door de kerk gaan. Er zijn er die knielen en de ster aanraken. Er zijn er die in meditatie verzonken zijn. Maar onbewust bekruipt me de gedachte: Zijn deze mensen ook zo vol van God, zoals de studentes op het BBC? Delen zij straks ook het Evangelie met de mensen om hen heen. En ik, ben ik vol van God? Deel ik het Evangelie met de mensen om me heen?

DONEER